You are currently viewing Audi počinje sa prozvodnjom rikši za Indiju
Električna rikša iz Audija

Audi počinje sa prozvodnjom rikši za Indiju

Audi počinje sa prozvodnjom rikši za Indiju

Revolucionarno rešenje iz kompanjie Audi i Nanam će biti nova Audi e-rikša. Očekuje se prezentovanje novog modela rikši već sledeće godine. Novi startup projekat koji su radili polaznici u Nekarsulmu. Ovaj projekat će doneti tri električne rikše na indijske puteve koristeći baterije popularnog Audijevog modela E-tron.

Nunam i Audi su u ovom startapu iskoristili baterije koje su bile upotrebljivane na e-tron modelima. Pretpostavlja se da će i takve istrošene baterije imati dovoljno kapaciteta i snage da Audi rikša zaživi na indijskim putevima.ove električne rikše služe da pokažu kako se moduli napravljeni sa visokonaponskim baterijama mogu ponovo koristiti nakon životnog ciklusa automobila i postati održiv slučaj upotrebe drugog života. Kao sekundarna svrha, tri električne rikše će ojačati mogućnosti zapošljavanja za žene u Indiji, prevozeći njihovu robu na tržište za prodaju bez potrebe za posrednicima.

AUDI DELOVI AUDI SA POPUSTOM OD 38%

Audi-Nunam nova korporacija

Novi startup će biti finansiran od strane Audija. Audi fondacija za životnu sredinu i neprofitni startap Nunam razvio je tri prototipa (audi e-rikša) kao pilot projekat za zaštitu životne sredine u Indiji. Nunam kompanija je ponudila najbolje rešenje elektrifikacije jer poseduju solarne panele klojima se mogu puniti audi rikše. Inače eletro mreža Indije u mnogome i dalje zavisi od proizvodnje uglja.

„Akumulatori za automobile su dizajnirani da traju životni vek automobila. Ali čak i nakon prve upotrebe u vozilu, oni i dalje imaju dosta svoje snage. Za vozila sa manjim dometom i zahtevima za snagom, kao i manjom ukupnom težinom, oni su izuzetno obećavajuće. U našem projektu drugog života, ponovo koristimo baterije iz električnih automobila u električnim vozilima; mogli biste to nazvati električnom mobilnosti ‘lite’. Na ovaj način pokušavamo da saznamo koliko snage baterije još mogu da obezbede u ovom zahtevnom slučaju upotrebe.“

Suosnivač Nunama Prodip Chatterjee
Audi električne rikše sa Audijevim baterijama mogu se videti i u Evropi, tačnije na Greentech festivalu u Berlinu. Tamo je predstavljen novi prototip za sve zainteresovane koji ga čak i mogu isprobati.

Ranije opcije ili rešenja sa klasičnim olovnim baterijama, imale su određenih problema u izradi. Rešenje sa već korišćenim baterijama ima i dalekosežnije benefite koji su zaštita životne sredine. Ekološki aspekt je zaista veliki jer neće biti odlaganja korišćenih baterijama na skladištima već će biti upotrebljivane. Audi je veliki akcenat stavio kroz svoju fondaciju na očuvanju životne sredine. Tako je ovaj projekat audi e-rikši veliki podsticaj za rad ove fondacije.

Ostavite odgovor