You are currently viewing Audi je uspešno završio Dakar reli
audi dakar trka

Audi je uspešno završio Dakar reli

Audi je uspešno završio Dakar reli

Na kraju više od dve nedelje napornog takmičenja za Audi na čuvenom Dakar reliju na kome su prešli 8895 km. Audi je na Dakar reliju učestvovao sa svojim elektrificiranim RS Q e-trona, Matijas Ekstrem i suvozač Emil Bergkvist stigli su do cilja Dakar relija 2023. Ceo tim ih je dočekao kako bi proslavili poslednju etapu koji je njihov rezultat popeo na pet uzastopnih. Time se Audi nameće kao ozbiljan takmac na Dakar reliju.

Svetski Rally Raid događaj nije zadržao svoju oznaku kao jedna od najtežih trka na svetu ove godine. Švedski duo je pokazao izuzetne napore da bi tokom druge nedelje garantovao je da se avantura u Saudijskoj Arabiji završi na vrhuncu. U nedelju u 14 poslednjoj etapi osvojili su drugo najbrže vreme. Na taj način su se popeli za četiri mesta u ukupnom redosledu za pi završili na 14. mestu u konačnoj klasifikaciji.

DELOVI ZA MALI SERVIS SA POPUSTOM OD 38%

Nakon velikog slavlja učesnici koji su za Audi vozili Dakar reli davali su izjave za okupljene novinare.
„Bilo je veoma blatnjavo i veoma je teško videti linije jer smo vozili veoma rano“, rekao je Ekstrem. „Priroda nije bila baš prijateljska: videvši linije, kamilja trava je bila gruba kada smo došli, bilo je mnogo putnih tačaka. Mislim da smo uradili dobar posao. Pokušali smo sve da osvojimo etapu, ali onda je prednost za momke koji su došli kasnije bila malo prevelika.

„Mislim da smo za sada srećni što je gotovo. Posle dana odmora, imali smo dobar miting. Otići ćemo kući, razmisliti, analizirati, napraviti novi plan i doći i pokušati ponovo za godinu dana.

Odiseja od zapada do istoka Saudijske Arabije završena je timom Audi Sport koji je završio među prva četiri u svih poslednjih šest etapa. Sada je vreme da se Audijevi vozači, mehaničari i tehničko osoblje dobro odmore kako bi se pripremili za sledeće izazove koji ih čekaju.

Ostavite odgovor