You are currently viewing Audi se pridružuje Bmw i Mercedesu u izradi E-motora
Audi proizvodnja E motora

Audi se pridružuje Bmw i Mercedesu u izradi E-motora

Dok se jednostavno 35% električnih motora trenutno proizvodi u kompaniji, predviđa se da će se ova odredba razviti na 60% do 2030. godine, kako se bruto prodaja električnih automobila razvija i proizvođači automobila traže da zadrže poslove i steknu upravljanje nad lancem vrednih električnih vozila, Oliver Petschenik, analitičar pogona u LMC Automotive-u, izjavio je ranije ovih 12 meseci.
Grupa Renault proizvodi svoje lične motore u svom pogonu za proizvodnju motora u Kleonu u Francuskoj, dok Mercedes-Benz kaže da su motori u kompaniji „ključna polovina“ njene tehnike.
Ovi koji se spremaju da izvrše prelazak na internu proizvodnju obuhvataju Volksvagen, koji planira da proizvede čak 1,4 miliona motora za svoju MEB platformu godišnje počevši od 2023., i Stellantis, koji se udružio sa japanskim proizvođačem motora Nidec kako bi započeo proizvodnja namerno za vrh ovih 12 meseci.
I dok Volvo trenutno kupuje motore od dobavljača, model je posvetio 83 miliona dolara poslednjih 12 meseci za izgradnju motora u proizvodnom pogonu u Skovdeu u Švedskoj, za sledeću eru svojih električnih vozila.

Ostavite odgovor